Сглобяеми къщи

Сглобяеми къщи CondorСглобяеми къщи са вид жилища, които са произведени предварително извън строителната площадка, обикновено в стандартни секции, които лесно могат да се доставят и сглобяват. Сглобяеми къщи са сградите, построени от компоненти (например панели), модули (модулни къщи) или преносими секции (произведени домове). Модулните къщи са създадени по раздели, а след това транспортирани до дома за строителство и монтаж.  Първите сглобяеми къщи се споменават в исторически документи още през 16-ти век в Индия, те стават популярни в Европа, Канада и САЩ, тъй като са сравнително евтини в сравнение с много от съществуващите жилища на пазара.


Предимствата на сглобяемите домове са, че няма ограничения за предпочитания архитектурен стил, лекота и здравина на конструкцията, естествени материали, сеизмична устойчивост, отлична топло и шумоизолация, кратки срокове за изграждане, възможност за изграждане във всеки един сезон от годината, финансово изгодни.


Сглобяемата къща се състои от конструктивни елементи, които изграждат нейната форма чрез необходими съединения между тях. Основният елемент е дървен модул, състоящ се от дървена рамка, с изолационен материал.Първоначално се изработват модулите на сглобяемата къща, определени от индивидуалния проект на сградата. За изработването на модулите се използват естествени и екологични материали – смърч, бял бор, ела, които са изсушени в собствена сушилна камера до допустимата влажност – 10%-12%. Модулите се изграждат на закрито, при специални условия и постоянен контрол на качеството.
строителния процес започва с подготвяне на бетонните фундаменти, върху които се монтират подготвените модули. Сглобяват се покривните форми и се прави покривна обшивка, съобразена с избрания от клиента материал. Довършителните строителни работи, в зависимост от индивидуалния проект, включват различните видове подови (теракот, паркет, и др.) и стенни (фаянс, латекс, и др.) покрития.

Интериор сглобяема дървена къща Кондор

Интериор сглобяема дървена къща Кондор Интериор сглобяема дървена къща Кондор